top of page

Vad är fascia?

Att forska om fascia är nytt. Så nytt att det är fortfarande ganska okänt för många vad fascia egentligen är. Enkelt kan man utrycka sig att alla sjukdomar och skador, fysiska eller mentala, påverkar fascian och vice versa. Fascian är inblandad i ALLT som händer i vår kropp. Förståelsen över att fascian är ett system, utan början och utan slut, som kopplar samman allt i vår kropp ger oss en vidare helhetssyn på kroppen. Nu kan vi fysiskt förklara energibanor och varför det fungerar med akupunktur. Allt som händer oss i vårt liv, fysiskt som känslomässigt, lagras i fascian som tryck. Genom behandling kan det trycket avlägsnas. 

0CD6791E-D51B-4EB5-812C-80ACC22B8ED7.jpeg

Fascia Care är en behandling just för fascian. Med maskinen Atlasbalans M1 som en förlängd hand skapas 400 till 1200 harmoniska pulseringar per minut som sätter igång en vågrörelse genom fascian som sprids som ringar på vattnet. Stora områden kan på kort stund behandlas både brett och djupt. 

ÖVRIGT

Få mer inspiration

Bra att veta inför en behandling

Har du möjlighet, kom 15 minuter före behandlingen. Då kan du i lugn och ro sitta ner i 5 minuter och svara på ett formulär som till viss del kommer ligga till grund för behandlingen. Du kommer också ges möjlighet att ligga ner och vila en stund, för att redan när vi börjar behandlingen känna dig lugn och avstressad.

 

Behandlingen utförs med kläder på. Ha gärna på dig mjuka, kroppsnära kläder.

 

Efteråt kan man få en kroppslig reaktion. Mycket händer i kroppen under behandlingen och det kan visa sig som trötthet, sorg, ilska mm. Avsätt gärna en extra stund till vila efteråt så du inte måste rusa iväg, här finns utrymme för det.

 

En behandling sätter igång cirkulationen i kroppen. Vätskeflödet ökar med mellan 3 - 12 gånger. Med andra ord är det väldigt viktigt att dricka efteråt. Det hjälper kroppen att forsla bort avfallsprodukter och vårt lymfsystem tackar oss. Vatten i mängder med andra ord, allt för att hjälpa processen.

 

Behandlingen upplevs oftast som skön och avslappnande, men alla kan reagera olika. Fundera på vilka förväntningar du har. Har du haft ont länge? Hur förväntar du dig då att känna dig när du går härifrån? Har du ingen direkt upplevd smärta, vad förväntar du dig då?

 

Med en önskan om en skön stund.

DA833DE0-1229-4642-BAB8-2E5E9053BEDE.jpeg

Om du vill läsa mer om fascia finns en utmärkt hemsida som är en av världens största att handla om fascia. Den är svensk, faktabaserad och innehåller fler än 1000 olika forskarrapporter tillsammans med artiklar och kortare och längre infofilmer. Där ligger också länk till den intressanta ”Fascia podden”.

På Atlasbalans hittar du mycket om behandlingen jag utför och maskinen Atlasbalans M1 jag använder vid behandling. Själv är jag certifierad Fasciaspecialist & Swedish Fascia Vibes- terapeut från Atlasbalans. 

bottom of page