top of page

Vad vet du om Sensing Yoga?

Med tanke på att det snart är dags för Workshopen "Cacaoceremoni & Sensing Yoga" med Sofia på Jordnära Hälsa vill jag gärna presentera både Cacaoceremonin och Sensing Yoga lite bättre. Inlägget om Cacaoceremonin kom för ett par dagar sedan, kanske har du läst? Och här kommer nu presentationen av Sensing Yoga. Kanske hittar du något här som gör dig nyfiken...


Sensing Yoga är en mjuk och skonsam yogaform. Yogaformen baseras på rörelser som vi naturligt är ämnade att göra. Tänket i Sensing Yoga utgår från hur små barn rör sig, hur djur och naturfolk rör sig. Det mest naturliga, egentligen självklara rörelserna som egentligen finns med oss i våra kroppar redan när vi föds, men genom livet lär vi om och glömmer ofta bort det mest naturliga och självklara. Sensing Yoga är alltid på din kropps villkor och det läggs också stort fokus på det i varje klass. Att vända sin uppmärksamhet inåt och uppleva inifrån och ut, att hela tiden utföra yogan på det sätt som upplevs rätt i din kropp.


I Sensing Yogan kommer vi åt bindväven i kroppen. Genom stillasittande, trauman, inaktivitet blir vi stela i olika delar av kroppen och det gör att bindväven blir stel, torr och orörlig. Genom mjuka rörelser börjar vi återfå full funktion i vår bindväv och i vår kropp. Bindväven återfuktas, blir mjuk och följsam och kroppen börjar sakta och säkert återfå sitt naturliga rörelsemönster. Genom rörelserna får vi igång flödet i kroppen, vi kommer åt låsningar, spänningar och blockeringar och kommer sakta och säkert närmare full funktion i kroppen. Genom Sensing Yogan påverkas också vår vagusnerv som är viktig i självregleringen och i att kunna hantera stress och trauman bättre.


Yogan innehåller både mjuka flödande rörelser och mer terapeutiska rörelser som mer direkt går in på specifika delar av kroppen. När vi återtar de mer naturliga rörelsemönstret genom yogan hjälper det oss att komma tillbaka snabbare efter eventuella skador. Det hjälper till att rätta till obalanser i kroppen som uppkommit efter mycket stillasittande, monotona rörelser eller annat vi varit med om.

I Sensing Yoga finns inga krav på prestation, eller att yogan ska se ut på ett visst sätt. Du praktiserar yogan utifrån där du befinner dig just nu, i livet, för dagen i stunden. 


Texten är lånad från http://mariasyogastund.se/om-mig eftersom jag själv inte vet så mycket om Sensing Yoga. Men jag är så sugen på att lära. Det låter som en underbar praktik.


Här https://www.xn--jordnrahlsa-p8ad.se/sensing-yoga/ hittar ni Sofia på Jordnära Hälsa. Sofia är en underbar person som jag har haft turen att lära känna. Jag hoppas hon kommer fortsätta dyka upp i studion med sina härliga Workshops och sitt stora kunnande.


Mer om Sensing Yoga:

https://sensingyoga.se/
13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page