top of page

Vikten av andetaget


Andas gör vi och oftast utan att reflektera över det. Ibland gör vi det medvetet och vilken skillnad det gör. För både sinnet och hälsan. Känner du till effekten av att ta medvetna andetag? De där som är lite djupare. Långt ner i magen, så där så att magen buktar ut när du andas in eller revbenskorgen rör sig åt alla håll.


Långsamma djupa andetag hjälper dig att stressa ner. De ger dig större fokus. De tillför mer näring till kroppen och forslar bort mer avfall. Diafragman aktiveras vilket aktiverar lymfsystemet och därmed förbättras ditt immunförsvar. Det tränar dina lungor och ökar kapacitet och syreupptagning. Du får mer energi, bättre sömn och kan vara mer här och nu. Är bara några av fördelarna.


Att ämnet andning är hett ser du enkelt genom att bara göra en sökning på Google och se antalet träffar. Antalet böcker som ges ut. Att många vet vem Wix Hof är. Magin med andetaget börjar bli allmän kunskap. Det finns många traditioner och tekniker. Hitta vad som passar dig och börja andas. Medvetet!


Låt dig inspireras av det du hittar vid en sökning, böcker eller YouTube. Själv har jag just avslutat läsningen av en av många böcker om andning jag läst de senaste åren. Unna dig nyttan av ett medvetet andetag.


Intressanta länkar för mer kunskap:


Wim Hof - Legend

Ted Talk - https://youtu.be/zE9FfvPyPZg

TV-show Impact Theory - https://youtu.be/TM6WKeZ43s4

Andningsövning - https://youtu.be/tybOi4hjZFQ


Anders Olsson - Medveten andning

Andningskonferens, Karolinska institutet - https://youtu.be/zTYw1ctsOdA

TV intervju med överläkare Johannes Lind - https://youtu.be/OA4R2u-5lwk

Podd intervju - https://youtu.be/_nOFHkp9UjU


Ulrica Norberg - Pranayama & Yogalärare

Nyhetsmorgon - https://youtu.be/h2ymoLEfm-w

Yoga & Andning - https://youtu.be/utQxvuF7jT8


Böcker:
14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page